Grafisch ontwerp
Reclame & advies
Grafische producten
Webdesign
Webonderhoud
Webhosting
Contact
Infomail


 

 

Spam


De hoeveelheid spam (en de overlast hiervan) groeit explosief. U kunt zelf veel doen om spam tegen te gaan:

Meldt u zich nooit aan met uw zakelijke adres op nieuwsbrieven, fora e.d. Wilt u desondanks toch ergens op inschrijven gebruik
  dan een 'wegwerpadres', bijvoorbeeld een gmail of hotmail account. Nog makkelijker: als klant van ons kunt u ons ook vragen een of meerdere aliassen aan te maken. Een alias fungeert als een soort van 'tussenstation' zodat u toch onder eigen domein berichten kunt ontvangen. Zodra de overlast van spam te groot is, of wanneer u een bepaalde nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, is het adres op te heffen. Uw zakelijke adres blijft intact en 'schoon'.
 
Plaats uw zakelijke mailadres nooit zichtbaar in uw website of in die van derden. Gebruik hiervoor ook een alias. Dit geldt uiteraard ook op social media.
 
Klik nooit op een afmelding/uitschrijving in berichten. U geeft daarmee de bevestiging dat uw adres een actief adres is en u ontvangt gegarandeerd nog meer spam.
 
Gebruik geen automatische responder bij afwezigheid. Hiermee maakt u ook aan spammers kenbaar dat uw adres een actief adres is.
 
Doe niet mee aan zogenaamde keuzespelletjes of 'geselecteerde winnaar' of 'geef uw mening' om kans te maken op kortingen, een iPad of ander aantrekkelijk cadeau. De kans op winnen is nihil, maar u heeft wel uw identiteit vrijgegeven.


Algemeen:
In veel gevallen gaat het spammers/spelletjes- en 'aanbieding van de dag' verzenders niet alleen om producten te verkopen. Ze zijn ook uit op uw mailadres. Een actief mailadres is waardevol. De handel in mailadressen is dan ook erg groot. Het vrijgeven van uw adres betekent dat deze wereldwijd in steeds meer spam-databases opgeslagen wordt en dat u ook steeds meer ongewenste berichten ontvangt. En helaas, u komt er nooit meer vanaf.
Nog erger: uw adres kan worden gebruikt als verzendadres voor spam. En dat kan weer betekenen dat uw adres bij providers op een zwarte lijst komt. De spammer blijft vrijuit, maar u zit met de problemen.
 

 


 

  Aangesloten bij NLGW

Nederlandse
Geregistreerde
Webdesigners

 

  Meer over spam:

 

Wat en wanneer is het spam
Wees zuinig op uw mailadres
Berichten van 'uw bank'
Een klacht indienen over spam

 

Infomail is een periodieke uitgave
voor relaties van Bert Hoevenberg
Grafisch ontwerp & Webdesign
en bevat o.a. wetenswaardigheden, productinformatie en/of aanbiedingen.
U kunt zich hier inschrijven.

 

    omhoog